Moet je wagen weggesleept worden? De kosten kunnen snel oplopen, zeker in het buitenland … of toch niet.

 

Gescheurde aandrijfriem, lekkende koelvloeistof, defecte alternator, een ongeval … Je hebt geen keuze: je wagen moet ter plaatse hersteld worden of naar een garage gesleept worden. De sleep- en herstelkosten kunnen snel oplopen, zeker in het buitenland.

Ga je met de wagen op vakantie, maar heb je nog geen bijstandsverzekering? Neem contact met me op. Ook in België kan zo’n verzekering van pas komen!

In België

Stel je voor, na een verlengd weekend sta je op het punt om naar huis te rijden, maar je wagen start niet meer. Het is 10 uur ’s avonds en jij en je gezin bevinden zich in 'the middle of nowhere' in de buurt van Rochefort in Wallonië. Bovendien is je Frans lang niet meer zo goed als vroeger … Hoe raak je thuis?

De sleepkosten alleen liepen op tot 1000 euro. De wagen bleef 3 dagen in de garage staan, ook daar betaalde je voor. Conclusie: 3 dagen zonder wagen en een gepeperde rekening achteraf.

In het buitenland

Op reis in het buitenland en je wagen begeeft het plots? In het buitenland kan dat voor nog meer stress én kosten zorgen. Los van de oneerlijkheid van sommige mensen … weten herstellers en garagisten maar al te goed dat zij je enige optie zijn. Je vrienden kunnen je immers niet zomaar komen ophalen.

Zelfs wanneer je een huurwagen gebruikt, blijf je niet buiten schot. De zoon van een van mijn klanten kan dat bevestigen na tegenslag in Kroatië. De huurwagen startte niet meer en werd naar een garage gesleept. Daar bleek dat de batterij niet meer oplaadde. En uiteraard is dat niet gedekt door het huurcontract. Uiteindelijk heeft alles hem zo’n 2000 euro gekost. De tentvakantie viel dus heel wat duurder uit dan verwacht! Een bijstandsverzekering zou hier niet tussengekomen zijn, maar het is wel een goede reden om het contract van een huurwagen goed na te lezen vooraleer je vertrekt!

Een bijstandsverzekering kan je heel wat zorgen én kosten besparen. Dit bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen aan:

  • Herstellen van je voertuig ter plaatse of slepen naar een garage
  • Opsturen van wisselstukken die ter plaatse niet beschikbaar zijn
  • Terugbetalen van hotelkosten als je wagen niet binnen een redelijke termijn hersteld kan worden
  • Een vervangwagen tijdens de herstelling
  • Bij diefstal van de wagen worden de passagiers naar hun bestemming gebracht en kan de bestuurder een vervangwagen gebruiken
  • Repatriëren van het beschadigde of teruggevonden voertuig

-> Sommige maatschappijen bieden nog ruimere dekkingen aan. Laten we erover praten!